El director general del Patrimoni Cultural, Jusèp Boya, l’alcalde de Banyoles Miquel Noguer i el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda van presentar el dijous 25 de gener el catàleg de l’exposició "La revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis" juntament amb els tres editors científics de l’obra, Antoni Palomo, Raquel Piqué i Xavier Terradas. Van participar de l’acte més de 100 persones del món de la cultura, el patrimoni i l’arqueologia.


El catàleg “La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis” editat pel MACB, la Diputació de Girona, la UAB, el CSIC-IMF i el MAC permet reforçar i ampliar el discurs expressat en l’exposició que actualment s’exhibeix al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona fins el proper 18 de febrer i que properament serà presentada a la seu del MAC a Girona. El catàleg també acompanyarà l’exposició que en el marc d’ARQUEOXARXA s’està preparant sobre el jaciment i que s’inaugurarà el proper octubre a Banyoles.

 

L’obra presenta la contribució de 38 diferents autors que amb les seves contribucions posen al dia, amb llenguatge proper i entenedor, els resultats de pràcticament 30 anys de recerca a la Draga. L’obra de 181 pàgines s’organitza en 21 breus capítols, 2 resums extensos en castellà i anglès, un selecció de la bibliografia publicada sobre el jaciment i un extens catàleg fotogràfic de 272 peces arqueològiques. Es podrà descarregar la versió en pdf a partir de la propera setmana al lloc web del Museu d’Arqueologia de Catalunya Barcelona.

 

Durant l’acte es va presentar també com a novetat el llibre electrònic de l’exposició temporal, que permet incloure els vídeos i elements audiovisuals que es poden veure a l’exposició. És el sisè llibre electrònic del Museu d’Arqueologia de Catalunya realitzat gràcies al projecte de desenvolupament de continguts digitals promogut pel Departament de Cultura. Aquesta acció s’emmarca en l’objectiu de fomentar l’ús i el coneixement del patrimoni, rendibilitzar els recursos i el coneixement creat en el desenvolupament d’exposicions temporals i permetre augmentar la petja de les exposicions tant en el temps com en l’espai. Es poden descarregar per visualitzar-los sense connexió tant en versió per a dispositius Android com per a dispositius iOS (Apple) i es distribueixen en plataformes internacionals (Itunes i Google Play). El seu caràcter responsive permet la seva visualització en tablet i smartphone.