Valors mitjans anuals dels cabals de les rieres i de les sortides pels recs, mesurats en m3/dia. La diferència entre l’aigua que entra per les rieres i la que surt pels recs, és l’aigua que entra de forma subterrània.
L’Estany de Banyoles pels seus valors paisatgístics i naturals ja va ser protegida als anys 50 com a “paisaje pintoresco”, el que ha comportat que actualment estigui catalogat com a Jardí Històric (Bé Cultural d’Interès Nacional). Més recentment, al 1992, amb l’aprovació del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya, l’Estany va entrar a formar part de la xarxa d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. L’espai està inclòs també a la Xarxa Natura 2000, com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i el 2003 va ser acceptat al Tractat de Ramsar com a zona Humida d’Importància Internacional.
L’Estany però no és rellevant només per el seu valor hidrogeològic, sinó que com a element identificador s’ha convertit en un fenomen social i cultural. L’Estany ha estat font d’inspiració d’escriptors, poetes i pintors, el seu paisatge ha estat reconegut com a singular, i ha inspirat moltes llegendes i històries (la llegenda del Drac de Banyoles, les Goges de les Estunes, la llegenda d’en Morgat, el Castell enfonsat, etc.). A les seves ribes es concentren restes de jaciments arqueològics, com el poblat neolític de la Draga, o l’Ibèric del Castell de Porqueres, i en el seu moment va ser utilitzat com a font de recursos, tant la pesca per a l’alimentació, com la recollida de vegetació (vímets, etc.) utilitzats per a la manufactura d’estris d’ús quotidià.